Мислех си, че новият сериал на  –Unbelievable, ще бъде поредната изтъркан телевизионна история

...
Мислех си, че новият сериал на  –Unbelievable, ще бъде поредната изтъркан телевизионна история
Коментари Харесай

Unbelievable: една тъжна история за сексуалното посегателство

Мислех си, че новият сериал на  – Unbelievable , ще бъде поредната изтъркан телевизионна история за ужасяващо сексуално посегателство над дами. Но сгреших.

Още в първите минути се задуших от яд, тъй като си показах какво е... никой да не ти има вяра, когато си най-уязвим. Когато имаш потребност от поддръжка, от помощ, от добра дума. Ядосах се не на смешка, когато младата Мари Адлер (Кейтлин Девър) съобщи в полицията, че е жертва на изнасилване и не й обърнаха внимание. И си показах, че това не е индивидуален случай. Че доста други засегнати дами остават сами с болката и гнева, а подозрението, че те са отговорните, ги разяжда повече от издевателството. 



През последните години малкия екран от ден на ден ни сблъсква с бича на о, само че прекомерно постоянно сериалите и филмите описват истории на оживелите, които се борят с шока от насилието. Сега обаче Unbelievable с осемте си епизода доказва, че има и други истории. Тези, в които съвсем до последния миг липсва вяра. Защото съгласно силите на реда една млада жена лъже. Техните доказателства? По тялото ѝ нямало следи от принуждение. А нейните? Те очевидно не са значими.

Минисериалът по истинска история е основан на публикация, спечелила премия " Пулицър ". А разказът звучи толкоз прочувствено, тъй като до последния миг остава фокусиран върху прочувственото положение на Мари. Дори когато решава да изключи страстите си и да изпадне в още по-трудна обстановка – да каже на полицаите това, което желаят да чуят. Но странното е, че ние – феновете, дори и за миг не се съмняваме в описа на жертвата, без значение какъв брой нищожни са доказателствата, които поддържат версията ѝ. 



Режисьорите на сериала – Сузана Грант, Лиза Холоденко и Майкъл Динър, се придържат към близките проекти на лицето на героинята на Девър, препредават страстите ѝ съвсем само жестомимично, а камерата в един миг възприема перспективата на Мари, с цел да забележим заплашително надвесилите се над нежното момиче блюстители на реда. 

Прочетете повече + гледайте трейлъра 
Източник: momichetata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР